BeWell

Simboluri si certificari ale calitatii produselor

Ce semnificatie au simbolurile de pe produse? Certificari si simboluri ale calitatii produselor 

La nivel international exista o serie de certificari si, implicit, de simboluri ale acestora care atesta, in urma unui audit din partea institutiei care le confera, calitatea produselor comercializate.

Descoperiti in acest articol semnificatia celor mai importante simboluri pe care le puteti intalni pe eticheta produselor  comercializate pe teritoriul Romaniei.

La BEWELL gasiti produse vegane, BIO, certificate si atent alese de catre echipa noastra.

Produs Certificat BIO

Simbolul este stabilit de catre Comisia Europeana. Certificarea BIO atesta faptul ca un anumit produs alimentar, care a trecut printr-un audit amanuntit, este bio, ecologic, organic. Ceea ce se traduce prin faptul ca ingredientele din compozitia produsului provin din agricultura ecologica. Prin agricultura ecologica se intelege faptul ca metodele si practicile agricole folosite sunt in armonie cu natura si protejeaza mediul inconjurator. Sunt evitate ingrasamintele si pesticidele chimice, sunt utilizate surse de energie alternativa etc. Sub sigla veti gasi inscris codul certificatului, ca de pilda RO-BIO-100. Dupa acest cod puteti vizita pentru detalii pagina online a certificatului.

Produs Certificat Ecocert

Este cea mai cunoscuta organizatie de certificare a produselor organice, naturale, din Franta, care are la nivel international mai multe filiale, inclusiv in Romania. Confera certificari, respectand reguli stricte, pentru alimente, cosmetice, detergenti sau produse textile, realizate din tesaturi ecologice.

Produs certificat Vegan

Simbolul indica faptul ca produsele nu au in continutul lor ingrediente de origine animala, precum lapte, oua, carne, sau derivate ale acestora.

Produse Non-GMO

O astfel de certificare indica faptul ca produsele nu au in continutul lor organisme modificate genetic (GMO).

In Romania, conform OG nr. 49/ 2000, organismul modificat genetic este definit ca „organism care contine o combinatie noua de material genetic obtinut prin tehnicile biotehnologiilor moderne, tehnici care-i confera noi caracteristici”. Acest lucru creeaza combinatii de gene de plante, animale, bacterii sau virusuri care in mod natural nu au cum sa existe.

 Produse netestate pe animale

Certificarea se acorda pentru produsele dermatocosmetice si de ingrijire corporala care nu au fost testate pe animale in niciuna dintre fazele de productie.

 Produse fara gluten

Aceste produse nu contin gluten sau urme de gluten. Sensibilitatea non-celiaca presupune o intoleranta la gluten, o proteina care se gaseste in principal in grau, orz si secara. Persoana care prin diverse alimente se expune la gluten si are intoleranta va acuza probleme digestive, ca: balonare, flatulenta, durere abdominala, oboseala sau chiar pierderea echilibrului.

            Alaturi de aceste certificari exista si alte simboluri care sunt ilustrate in mod personalizat de catre producatori, ca de exemplu:

  • „ RAW ”, tradus in limba romana prin cuvantul „crud”, se refera la faptul ca produsul nu este prelucrat termic;
  • „ 100% natural ”, indica faptul ca produsul produsul nu are in compozitie inlocuitori sau ingrediente sintetice;
  • „ Fara parabeni ”, folosit adesea pe produsele cosmetice care au in compozitie ingrediente chimice. Parabenii sunt folositi pentru a preveni aparitia microorganismelor, astfel prelungind perioada de valabilitate a produsului, dar avand efecte nocive asupra organismului uman;
  • „ Hipoalergenic ”, produse care prin anumite ingrediente pe care le contin produc iritatii sau alergii severe
  • „ Handmade ”, produse realizate manual, fara automatizari.
ro_RORomână