BeWell

Acid salicilic bha M1291 25ml Mayam

30,99 lei

Acid salicilic natural – descriere, recomandări

Salcia, aparținând familiei Salicaceae și genului Salix, este o specie comună în America de Nord. Salcia Neagră (Salix nigra), regăsită în partea de est a continentului Americii de Nord, este renumită pentru scoarța sa striată de un maroniu închis. Scoarța proaspătă este bogată în taninuri și substanțe precum acidul salicilic. Extractul este obținut printr-o tehnică de infuzie apoasă din coaja proaspăt recoltată.

S-a demonstrat faptul că acidul salicilic, ca ingredient utilizat în produse cosmetice în concentrație de 0.5 – 2%, contribuie semnificativ la regenerarea celulară la nivelul tegumentelor. Această regenerare celulară este însoțită de o îmbunătățire a aspectului general al pielii. Efectul de netezire duce la o reducere a liniilor fine și a ridurilor. Acidul salicilic este de asemenea recunoscut pentru capacitățile sale antimicrobiene și este folosit ca un remediu pentru diverse stări patologice ale pielii.

S-a demonstrat in vitro că extractul de salcie (acidul salicilic natural, BHA) are efect antimicrobian forte. Testele de eficacitate au arătat că extractul acționează împotriva germenilor Staphylococcus aureus și Propionibacterium acnes, doi reprezentanți ai florei microbiene tegumentare implicați în formarea acneei. Când este adăugat la preparate cosmetice, extractul poate crește, de asemenea, proprietățile de regenerare celulară ale produsului cosmetic respectiv.

Extractul este capabil să producă efecte similare cu cele observate la acidul salicilic sintetic, dar nu prezintă efectele secundare asociate cu acesta – în principal efectele iritative. Extractul de salcie (acidul salicilic natural BHA) reprezintă alternativa de luat în calcul pentru a obține beneficiile unui acid ß-hidroxi, fără riscul unor efecte secundare cum ar fi uscarea sau iritarea pielii.

Compoziție: extract din scoarță de salcie, soluție standardizată la 10% acid salicilic

Produsul este 100% de origine vegetală, nu conține conservanți.

Proprietăți organoleptice: lichid fluid incolor, cu miros slab caracteristic. Poate prezenta în mod natural sedimente.
pH: 4-6,5

Ingrediente (INCI): aqua, salix nigra (willow) bark extract

Proprietățile acidului salicilic natural

  • este o sursă naturală de acizi beta-hidroxi
  • contribuie la regenerarea celulară, crește rata de reînnoire a celulelor
  • îmbunătățește aspectul general al pielii
  • contribuie la menținerea sănătății pielii
  • reduce liniile fine, ridurile și cicatricile minore
  • antiacneic și antimicrobian forte
  • antiinflamator
  • ajută la transportarea mai adâncă în piele a altor active
  • exfoliant
  • desfundă porii
  • îndepărtează celulele moarte și resturile ce blochează porii

Recomandări, aplicații

  • îngrijirea și igiena oricărui tip de ten, în special cel problematic
  • ten gras, mixt
  • ten matur, îmbătrânit, ridat
  • ten congestionat
  • ten cu tendințe acneice, rozacee
  • acnee, comedoane, îndeosebi cele deschise (puncte negre)
  • piele lipsită de elasticitate, tonicitate
  • piele afectată de inflamații
  • piele afectată de photoaging
  • tratamente ale scalpului cu mătreață

De reținut:

  • produsul este solubil în apă, însă aplicat pe piele dizolvă sebumul (grăsimea pielii) penetrând în straturile mai adânci
  • ca exfoliant BHA este mai eficient pentru ten mixt și gras (în schimb AHA este mai operativ pentru ten normal și uscat)
  • pentru exfoliere (peeling) se utilizează dozat la 10-20% astfel se obțin compoziții cu 1-2% BHA
  • pe durata unui tratament de exfoliere/antiacneic și cel puțin o săptămână după tratament se recomandă protecție UV, pielea devenind mai sensibilă la razele solare
  • în cazul unui tratament antiacneic cu 1-2% BHA, persoanele care aplică și medicație specifică, e bine să se consulte în prealabil cu medicul curant
  • este incompatibil cu extractul concentrat din sâmburi de grapefruit

Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce nu se aplică pe piele ca atare, se folosește ca ingredinent pentru prepararea cosmeticelor
  • dozaj uzual 2,5 – 10%
  • pentru creme și loțiuni cu aplicare zilnică 2,5 – 5%
  • pentru tonere, seruri apoase 5 – 10%
  • pentru tratamente antiacneice și exfoliante 10 – 20%
  • contribuie la conservarea cosmeticelor dozat la 5%
  • nu se aplică pur pe piele
  • în emulsii se adaugă la faza finală, la rece

Exemple de aplicații:

  • creme, loțiuni, măști, pentru toate tipurile de ten
  • loțiuni, toner, preparate pentru tenuri grase
  • seruri și soluții exfoliante (peeling)
  • tratamente pentru comedoane, în special pentru puncte negre
  • tratamente antiîmbătrânire și antirid
  • aplicații regeneratoare, rejuvenante
  • preparate cosmetice pentru ten acneic
  • loțiuni capilare


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare. Poate prezenta în mod natural sedimente, a se agita înainte de folosire.

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se utiliza pur pe piele
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se aplica sub vârsta de 12 ani
  • a nu se utiliza de către persoanele alergice la aspirină
  • uz extern!
SKU: 109683 Categorie:

Acid salicilic natural – descriere, recomandări

Salcia, aparținând familiei Salicaceae și genului Salix, este o specie comună în America de Nord. Salcia Neagră (Salix nigra), regăsită în partea de est a continentului Americii de Nord, este renumită pentru scoarța sa striată de un maroniu închis. Scoarța proaspătă este bogată în taninuri și substanțe precum acidul salicilic. Extractul este obținut printr-o tehnică de infuzie apoasă din coaja proaspăt recoltată.

S-a demonstrat faptul că acidul salicilic, ca ingredient utilizat în produse cosmetice în concentrație de 0.5 – 2%, contribuie semnificativ la regenerarea celulară la nivelul tegumentelor. Această regenerare celulară este însoțită de o îmbunătățire a aspectului general al pielii. Efectul de netezire duce la o reducere a liniilor fine și a ridurilor. Acidul salicilic este de asemenea recunoscut pentru capacitățile sale antimicrobiene și este folosit ca un remediu pentru diverse stări patologice ale pielii.

S-a demonstrat in vitro că extractul de salcie (acidul salicilic natural, BHA) are efect antimicrobian forte. Testele de eficacitate au arătat că extractul acționează împotriva germenilor Staphylococcus aureus și Propionibacterium acnes, doi reprezentanți ai florei microbiene tegumentare implicați în formarea acneei. Când este adăugat la preparate cosmetice, extractul poate crește, de asemenea, proprietățile de regenerare celulară ale produsului cosmetic respectiv.

Extractul este capabil să producă efecte similare cu cele observate la acidul salicilic sintetic, dar nu prezintă efectele secundare asociate cu acesta – în principal efectele iritative. Extractul de salcie (acidul salicilic natural BHA) reprezintă alternativa de luat în calcul pentru a obține beneficiile unui acid ß-hidroxi, fără riscul unor efecte secundare cum ar fi uscarea sau iritarea pielii.

Compoziție: extract din scoarță de salcie, soluție standardizată la 10% acid salicilic

Produsul este 100% de origine vegetală, nu conține conservanți.

Proprietăți organoleptice: lichid fluid incolor, cu miros slab caracteristic. Poate prezenta în mod natural sedimente.
pH: 4-6,5

Ingrediente (INCI): aqua, salix nigra (willow) bark extract

Proprietățile acidului salicilic natural

  • este o sursă naturală de acizi beta-hidroxi
  • contribuie la regenerarea celulară, crește rata de reînnoire a celulelor
  • îmbunătățește aspectul general al pielii
  • contribuie la menținerea sănătății pielii
  • reduce liniile fine, ridurile și cicatricile minore
  • antiacneic și antimicrobian forte
  • antiinflamator
  • ajută la transportarea mai adâncă în piele a altor active
  • exfoliant
  • desfundă porii
  • îndepărtează celulele moarte și resturile ce blochează porii

Recomandări, aplicații

  • îngrijirea și igiena oricărui tip de ten, în special cel problematic
  • ten gras, mixt
  • ten matur, îmbătrânit, ridat
  • ten congestionat
  • ten cu tendințe acneice, rozacee
  • acnee, comedoane, îndeosebi cele deschise (puncte negre)
  • piele lipsită de elasticitate, tonicitate
  • piele afectată de inflamații
  • piele afectată de photoaging
  • tratamente ale scalpului cu mătreață

De reținut:

  • produsul este solubil în apă, însă aplicat pe piele dizolvă sebumul (grăsimea pielii) penetrând în straturile mai adânci
  • ca exfoliant BHA este mai eficient pentru ten mixt și gras (în schimb AHA este mai operativ pentru ten normal și uscat)
  • pentru exfoliere (peeling) se utilizează dozat la 10-20% astfel se obțin compoziții cu 1-2% BHA
  • pe durata unui tratament de exfoliere/antiacneic și cel puțin o săptămână după tratament se recomandă protecție UV, pielea devenind mai sensibilă la razele solare
  • în cazul unui tratament antiacneic cu 1-2% BHA, persoanele care aplică și medicație specifică, e bine să se consulte în prealabil cu medicul curant
  • este incompatibil cu extractul concentrat din sâmburi de grapefruit

Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce nu se aplică pe piele ca atare, se folosește ca ingredinent pentru prepararea cosmeticelor
  • dozaj uzual 2,5 – 10%
  • pentru creme și loțiuni cu aplicare zilnică 2,5 – 5%
  • pentru tonere, seruri apoase 5 – 10%
  • pentru tratamente antiacneice și exfoliante 10 – 20%
  • contribuie la conservarea cosmeticelor dozat la 5%
  • nu se aplică pur pe piele
  • în emulsii se adaugă la faza finală, la rece

Exemple de aplicații:

  • creme, loțiuni, măști, pentru toate tipurile de ten
  • loțiuni, toner, preparate pentru tenuri grase
  • seruri și soluții exfoliante (peeling)
  • tratamente pentru comedoane, în special pentru puncte negre
  • tratamente antiîmbătrânire și antirid
  • aplicații regeneratoare, rejuvenante
  • preparate cosmetice pentru ten acneic
  • loțiuni capilare


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de razele solare. Poate prezenta în mod natural sedimente, a se agita înainte de folosire.

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se utiliza pur pe piele
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se aplica sub vârsta de 12 ani
  • a nu se utiliza de către persoanele alergice la aspirină
  • uz extern!

EAN

M1291

ro_RORomână