BeWell

Acizi fructe AHA M1174 25ml Mayam

20,49 lei

Acizi de fructe AHA – descriere, recomandări

Acizii de fructe (sau AHA) permit realizarea unor preparate ce aduc o serie de beneficii oricărui tip de ten. Termenul ”AHA” desemnează acizii alfa hidroxilați (Alpha Hydroxy Acides). Aceștia sunt derivați în principal din zaharurile fructelor. Principalii acizi din fructe sunt acizii lactic, malic, glicolic, citric și tartric.

Cei mai cunoscuți sunt acizii glicolic și lactic, deoarece au o capacitate deosebită de a pătrunde în piele și sunt în mod curent utilizați pentru efectul exfoliant (peeling). Preparatele exfoliante îmbunătățesc aspectul general al pielii, redau strălucirea naturală a tenului, estompează imperfecțiunile de suprafață, ameliorează petele pigmentare și reduc profunzimea ridurilor. 

Diverse studii indică faptul că aplicarea regulată îndelungată (4 – 6 luni) a compozițiilor ce conțin AHA, favorizează netezirea ridurilor fine, diminuarea profunzimii celor adânci și deschiderea culorii zonelor hiperpigmentate.
Contrar acidului retinoic care este un agent de peeling puternic și poate provoca arsuri, acizii din fructe sunt în general bine tolerați de piele.

Conținut în acizi din fructe: lactic (~30%), glicolic (~15%), citric (~4%), malic (<1%) și tartric (<1%)
Compoziția este 100% de origine vegetală

Proprietăți organoleptice: lichid fluid incolor ușor gălbui, solubil în apă, insolubil în uleiuri
pH: 4-5

Ingrediente (INCI): Aqua & Vaccinium myrtillus fruit extract & Saccharum officinarum extract & Citrus aurantium dulcis fruit extract & Citrus limon fruit extract & Acer saccharum extract.

Proprietățile acizilor AHA

  • anti-aging, antirid
  • diminuează profunzimea ridurilor, netezește pielea
  • keratolitic, exfoliant chimic
  • stimulează biosinteza glicozaminoglicanelor
  • regenerator, promovează reînnoirea celulară și sinteza colagenului
  • sporește elasticitatea cutanată
  • estompează petele pigmentare și imperfecțiunile pielii
  • favorizează menținerea unui nivel optim de hidratare cutanată
  • conferă strălucire firelor de păr

Recomandări, aplicații

  • este potrivit pentru orice tip de ten, îndeosebi pentru tenul uscat și normal
  • piele îmbătrânită, matură, ten tern
  • comedoane închise (puncte albe)
  • ten neuniform, congestionat, problematic
  • riduri fine și accentuate
  • pete pigmentare
  • cicatrici post-acneice
  • păr tern, lipsit de strălucire

Cum se folosește acest produs

  • nu se aplică pe piele ca atare, se folosește doar ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor
  • dozaj uzual recomandat în compoziții cosmetice: 1-2% pentru aplicări regulate pe termen lung, până la 10% pentru tratamente și exfoliere
  • tenul mai sensibil poate tolera AHA dacă se începe cu o concentrație redusă, care apoi se crește progresiv
  • pentru a se realiza efectul de peeling, pH-ul compoziției finale trebuie să fie în jur de 3.5
  • ca exfoliant, AHA este mai potrivit pentru ten uscat și normal, iar BHA lucrează mai bine pe tenul mixt/gras
  • se poate include ca ingredient pentru prepararea de creme, loțiuni, geluri, măști, tonere, seruri apoase, șampoane
  • în emulsii se adaugă la faza finală, la rece


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • posibil iritant, poate provoca roșeață și usturime la unele persoane cu pielea sensibilă
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se utiliza pur pe piele
  • a se evita contactul cu ochii
  • uz extern!
SKU: 109685 Categorie:

Acizi de fructe AHA – descriere, recomandări

Acizii de fructe (sau AHA) permit realizarea unor preparate ce aduc o serie de beneficii oricărui tip de ten. Termenul ”AHA” desemnează acizii alfa hidroxilați (Alpha Hydroxy Acides). Aceștia sunt derivați în principal din zaharurile fructelor. Principalii acizi din fructe sunt acizii lactic, malic, glicolic, citric și tartric.

Cei mai cunoscuți sunt acizii glicolic și lactic, deoarece au o capacitate deosebită de a pătrunde în piele și sunt în mod curent utilizați pentru efectul exfoliant (peeling). Preparatele exfoliante îmbunătățesc aspectul general al pielii, redau strălucirea naturală a tenului, estompează imperfecțiunile de suprafață, ameliorează petele pigmentare și reduc profunzimea ridurilor. 

Diverse studii indică faptul că aplicarea regulată îndelungată (4 – 6 luni) a compozițiilor ce conțin AHA, favorizează netezirea ridurilor fine, diminuarea profunzimii celor adânci și deschiderea culorii zonelor hiperpigmentate.
Contrar acidului retinoic care este un agent de peeling puternic și poate provoca arsuri, acizii din fructe sunt în general bine tolerați de piele.

Conținut în acizi din fructe: lactic (~30%), glicolic (~15%), citric (~4%), malic (<1%) și tartric (<1%)
Compoziția este 100% de origine vegetală

Proprietăți organoleptice: lichid fluid incolor ușor gălbui, solubil în apă, insolubil în uleiuri
pH: 4-5

Ingrediente (INCI): Aqua & Vaccinium myrtillus fruit extract & Saccharum officinarum extract & Citrus aurantium dulcis fruit extract & Citrus limon fruit extract & Acer saccharum extract.

Proprietățile acizilor AHA

  • anti-aging, antirid
  • diminuează profunzimea ridurilor, netezește pielea
  • keratolitic, exfoliant chimic
  • stimulează biosinteza glicozaminoglicanelor
  • regenerator, promovează reînnoirea celulară și sinteza colagenului
  • sporește elasticitatea cutanată
  • estompează petele pigmentare și imperfecțiunile pielii
  • favorizează menținerea unui nivel optim de hidratare cutanată
  • conferă strălucire firelor de păr

Recomandări, aplicații

  • este potrivit pentru orice tip de ten, îndeosebi pentru tenul uscat și normal
  • piele îmbătrânită, matură, ten tern
  • comedoane închise (puncte albe)
  • ten neuniform, congestionat, problematic
  • riduri fine și accentuate
  • pete pigmentare
  • cicatrici post-acneice
  • păr tern, lipsit de strălucire

Cum se folosește acest produs

  • nu se aplică pe piele ca atare, se folosește doar ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor
  • dozaj uzual recomandat în compoziții cosmetice: 1-2% pentru aplicări regulate pe termen lung, până la 10% pentru tratamente și exfoliere
  • tenul mai sensibil poate tolera AHA dacă se începe cu o concentrație redusă, care apoi se crește progresiv
  • pentru a se realiza efectul de peeling, pH-ul compoziției finale trebuie să fie în jur de 3.5
  • ca exfoliant, AHA este mai potrivit pentru ten uscat și normal, iar BHA lucrează mai bine pe tenul mixt/gras
  • se poate include ca ingredient pentru prepararea de creme, loțiuni, geluri, măști, tonere, seruri apoase, șampoane
  • în emulsii se adaugă la faza finală, la rece


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • posibil iritant, poate provoca roșeață și usturime la unele persoane cu pielea sensibilă
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se utiliza pur pe piele
  • a se evita contactul cu ochii
  • uz extern!

EAN

M1174

ro_RORomână