BeWell

Search Results for: 113409, 113408, 113407

    Search Results for: 113409, 113408, 113407

    Uleiul de cocos este considerat un supra-aliment si este foarte apreciat de tot mai multi consumatori. Se poate folosi atat pentru uz extern cat si pentru uz intern.​Este indicat pentru orice categorie de varsta: bebelusi, adulti si persoane in varsta.​ Atunci cand alegi uleiul de cocos, trebuie sa tii cont ca cel mai bun este cel presat la rece, nu hidrogenat, deoarece pastreaza proprietatile sale benefice. Cel mai indicat este uleiul de cocos presat la rece, ambalat in recipiente de sticla.​

    Proprietati si beneficii uz intern:​

    • Protejeaza inima: avand un nivel ridicat de acid lauric, acesta ajuta la stimularea  producerii de colesterol HDL (colesterol “bun”) care reduce rescul aparitiei bolilorcardiace si protejeaza vasele de sange. ​
    • Creste imunitatea: contine ingrediente antimicrobiene, antibacteriene ai antivirale. ​
    • Ajuta aparatul digestiv: uleiul de cocos imbunatateste digestia si previne aparitia problemelor la stomac, ale aparatului digestiv si a  sindromul colonului iritabil. ​
    • Trateaza diverse infectii: acizii saturati din uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene care ajuta la tratarea diverselor boli cum ar fi indigestia, infectarea cu diversi paraziti, bacterii sau fungi (conform studiului Asociatiei “Gastroparesis and Dysmotilities Association”, Canada​)
    • Protejeaza ficatul de afectiuni si previne acumularea de grasimi in organism.​
    • Regleaza metabolismul: ajuta ca cresterea arderilor depozitelor de grasime si creste nivelul de energie​
    • Mentine densitatea sistemului osos: uleiul de cocos ajuta la absorbtia calciului in organism lucru care ajuta la intarirea sistemului osos. Este indicat si pentru copiii mici care sunt in crestere si au nevoie de dinti puternici dar si pentru persoane in varsta care cu timpul pierd din densitatea osoasa. Previne aparitia cariilor si osteoporoza.​
    • Regleaza nivelul de zahar din sange​
    • Calmeaza durerile de gat: avand proprietati antimicrobiene uleiul de cocos are rol de dezinfectant pentru gatul inflamat ​
    • Protejeaza creierul si creste capacitatea de concentrare: fie ca esti student, elev sau persoana in varsta, consumul de ulei de cocos sporeste concentrarea si previne aparitia bolii Alzheimer.
    • Regleaza glanda tiroida: acizii grasi din uleiul de cocos sustine functia tiroidiana care are rolul de a procesa vitaminele si mineralele, productia de hormoni si o buna dezvoltare la copii​
    • Alaptare: pentru mamicile care alapteaza este recomandat sa consume zilnic ulei de cocos, acesta ajutand la cresterea cantitatii de lapte dar si aportul nutritiv al laptelui.

    Proprietati si beneficii uz extern:​

    • Par sanatos: periodic, poti folosi o lingura de ulei de cocos ca o masca pentru par. ​
    • Tratarea acneei: ajuta la calmarea inflamatiei pielii acneice.​
    • Piele iritata: indiferent din ce motiv ai pielea iritata (dupa barbierit, stat la soare, epilat, etc) uleiul de cocoste va ajuta sa calmezi iritatia daca aplici putin si masezi usor. Este si un bun cicatrizant.​
    • Previne vergeturile: uleiul de cocos previne aparitia vergeturilor daca aplici putin pe piele in fiecare zi. ​
    • Buze crapate: putin ulei de cocos amastecat cu unt de sheea ajuta la repararea buzelor crapate​
    • Calcaie crapate: maseaza usor si apoi pune sosete. Uleiul de cocos are efect cicatrizant.
    • Boli ale pielii: uleiul combate diverse micoze ale pielii datorita proprietatilor antifungice
    • Eritemul fesier: putin ulei de cocos aplicat pe pielea curatata in prealabil va calma roseata, durerea si mancarimea.
    • Efect anti-imbatranire: poti avea o piele fina, luminoasa si mai frumoasa daca aplici pe piele ulei de cocos. Se poate utiliza atat pe fata cat si pe corp prin masaj usor.

    Datorita continutului bogat de antioxidanti, vitamina A si E, uleiul de cocos reduce efectele nocive ale radicalilor liberi care imbatranesc pielea. In plus, acidul ferulic ajuta la estomparea ridurilor fine, ofera luminozitate si prospetime tenului si contribuie la mentinerea sanatatii pielii pentru mai mult timp.

    Fie ca il pui in cafea, in mancare sau il folosesti pe piele pentru tratamente cosmetice, de cocos aduce multe beneficii.

    Iata aici cateva sfaturi de utilizare:​

    • Dupa plaja aplica putin ulei de cocos pentru a reduce si calma arsurile solare.
    • Dureri in gat: amestecati o lingura de ulei de cocos, putina apa calda si o lingurita de zeama de lamaie. Clatiti apoi gatul. ​
    • Diete: uleiul de cocos se poate folosi in dieta keto, dieta vegana sau paleo. O lingurita inainte de masa iti va da senzatie de satietate​
    • Alaptare: 3 linguri de ulei de cocos si cateva picaturi de vitamina D pe zi creste cantitatea de lapte si aportul nutritiv al acestuia.​
    • Gingii inflamate sau dupa interventia chirurgicala stomatologica: aplica putin ulei de cocos pe gingii prin masajusor. Datorita proprietatilor antiinflamatoare gingiile tale se vor vindeca mai repede.​
    • Par: aplica pe varfuri, impacheteaza intr-un prosop si tine masca pe par peste noapte. Parul isi va recapata stralucirea si varfurile nu se vor mai despica.​
    • Acnee: combina o lingurita de ulei de cocos cu cateva picaturi de TeaTree​
    • Celulita: amesteca o lingura de ulei de cocos cu ulei de grapefruit si maseazaenergic locurile afectate de celulita​

    ​Raportat la 100 g ulei de cocos, acesta prezinta un aport caloric de 863 kcal, dintre care:​

    • 5.8 g acizi mononestaturati;​
    • 86.5 acizi saturati;​
    • 0.5 micrograme vitamina K;​
    • 1.8 g acizi polinesaturati;​
    • 0.04 mg fier;​
    • 0.09 mg vitamina E.

    Precautii:​

      • uleiul de cocos trebuie consumat cu moderatie de catre  persoanele care sufera de boli cardiovasculare, de diabet zaharat sau de cele care sufera de obezitate, din cauzacontinutului ridicat de acizi grasi si aportului caloric mare. Este recomandat consumul a numai 1-2 lingurite pe zi​
      • uleiul de cocos poate fi consumat si de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza, insa este indicat sa fie consumat cu moderatie, nu in mod excesiv. ​

     

    Search Results for: 113409, 113408, 113407

    Uleiul de cocos este considerat un supra-aliment si este foarte apreciat de tot mai multi consumatori. Se poate folosi atat pentru uz extern cat si pentru uz intern.​

    Este indicat pentru orice categorie de varsta: bebelusi, adulti si persoane in varsta.​ Atunci cand alegi uleiul de cocos, trebuie sa tii cont ca cel mai bun este cel presat la rece, nu hidrogenat, deoarece pastreaza proprietatile sale benefice. Cel mai indicat este uleiul de cocos presat la rece, ambalat in recipiente de sticla.​

    Proprietati si beneficii uz intern:​

    • Protejeaza inima: avand un nivel ridicat de acid lauric, acesta ajuta la stimularea  producerii de colesterol HDL (colesterol “bun”) care reduce rescul aparitiei bolilorcardiace si protejeaza vasele de sange. ​
    • Creste imunitatea: contine ingrediente antimicrobiene, antibacteriene ai antivirale. ​
    • Ajuta aparatul digestiv: uleiul de cocos imbunatateste digestia si previne aparitia problemelor la stomac, ale aparatului digestiv si a  sindromul colonului iritabil. ​
    • Trateaza diverse infectii: acizii saturati din uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene care ajuta la tratarea diverselor boli cum ar fi indigestia, infectarea cu diversi paraziti, bacterii sau fungi (conform studiului Asociatiei “Gastroparesis and Dysmotilities Association”, Canada​)
    • Protejeaza ficatul de afectiuni si previne acumularea de grasimi in organism.​
    • Regleaza metabolismul: ajuta ca cresterea arderilor depozitelor de grasime si creste nivelul de energie​
    • Mentine densitatea sistemului osos: uleiul de cocos ajuta la absorbtia calciului in organism lucru care ajuta la intarirea sistemului osos. Este indicat si pentru copiii mici care sunt in crestere si au nevoie de dinti puternici dar si pentru persoane in varsta care cu timpul pierd din densitatea osoasa. Previne aparitia cariilor si osteoporoza.​
    • Regleaza nivelul de zahar din sange​
    • Calmeaza durerile de gat: avand proprietati antimicrobiene uleiul de cocos are rol de dezinfectant pentru gatul inflamat ​
    • Protejeaza creierul si creste capacitatea de concentrare: fie ca esti student, elev sau persoana in varsta, consumul de ulei de cocos sporeste concentrarea si previne aparitia bolii Alzheimer.
    • Regleaza glanda tiroida: acizii grasi din uleiul de cocos sustine functia tiroidiana care are rolul de a procesa vitaminele si mineralele, productia de hormoni si o buna dezvoltare la copii​
    • Alaptare: pentru mamicile care alapteaza este recomandat sa consume zilnic ulei de cocos, acesta ajutand la cresterea cantitatii de lapte dar si aportul nutritiv al laptelui.

    Proprietati si beneficii uz extern:​

    • Par sanatos: periodic, poti folosi o lingura de ulei de cocos ca o masca pentru par. ​
    • Tratarea acneei: ajuta la calmarea inflamatiei pielii acneice.​
    • Piele iritata: indiferent din ce motiv ai pielea iritata (dupa barbierit, stat la soare, epilat, etc) uleiul de cocoste va ajuta sa calmezi iritatia daca aplici putin si masezi usor. Este si un bun cicatrizant.​
    • Previne vergeturile: uleiul de cocos previne aparitia vergeturilor daca aplici putin pe piele in fiecare zi. ​
    • Buze crapate: putin ulei de cocos amastecat cu unt de sheea ajuta la repararea buzelor crapate​
    • Calcaie crapate: maseaza usor si apoi pune sosete. Uleiul de cocos are efect cicatrizant.
    • Boli ale pielii: uleiul combate diverse micoze ale pielii datorita proprietatilor antifungice
    • Eritemul fesier: putin ulei de cocos aplicat pe pielea curatata in prealabil va calma roseata, durerea si mancarimea.
    • Efect anti-imbatranire: poti avea o piele fina, luminoasa si mai frumoasa daca aplici pe piele ulei de cocos. Se poate utiliza atat pe fata cat si pe corp prin masaj usor.

    Datorita continutului bogat de antioxidanti, vitamina A si E, uleiul de cocos reduce efectele nocive ale radicalilor liberi care imbatranesc pielea. In plus, acidul ferulic ajuta la estomparea ridurilor fine, ofera luminozitate si prospetime tenului si contribuie la mentinerea sanatatii pielii pentru mai mult timp.

    Fie ca il pui in cafea, in mancare sau il folosesti pe piele pentru tratamente cosmetice, de cocos aduce multe beneficii.

    Iata aici cateva sfaturi de utilizare:​

    • Dupa plaja aplica putin ulei de cocos pentru a reduce si calma arsurile solare.
    • Dureri in gat: amestecati o lingura de ulei de cocos, putina apa calda si o lingurita de zeama de lamaie. Clatiti apoi gatul. ​
    • Diete: uleiul de cocos se poate folosi in dieta keto, dieta vegana sau paleo. O lingurita inainte de masa iti va da senzatie de satietate​
    • Alaptare: 3 linguri de ulei de cocos si cateva picaturi de vitamina D pe zi creste cantitatea de lapte si aportul nutritiv al acestuia.​
    • Gingii inflamate sau dupa interventia chirurgicala stomatologica: aplica putin ulei de cocos pe gingii prin masajusor. Datorita proprietatilor antiinflamatoare gingiile tale se vor vindeca mai repede.​
    • Par: aplica pe varfuri, impacheteaza intr-un prosop si tine masca pe par peste noapte. Parul isi va recapata stralucirea si varfurile nu se vor mai despica.​
    • Acnee: combina o lingurita de ulei de cocos cu cateva picaturi de TeaTree​
    • Celulita: amesteca o lingura de ulei de cocos cu ulei de grapefruit si maseazaenergic locurile afectate de celulita​

    ​Raportat la 100 g ulei de cocos, acesta prezinta un aport caloric de 863 kcal, dintre care:​

    • 5.8 g acizi mononestaturati;​
    • 86.5 acizi saturati;​
    • 0.5 micrograme vitamina K;​
    • 1.8 g acizi polinesaturati;​
    • 0.04 mg fier;​
    • 0.09 mg vitamina E.

    Precautii:​

    • uleiul de cocos trebuie consumat cu moderatie de catre  persoanele care sufera de boli cardiovasculare, de diabet zaharat sau de cele care sufera de obezitate, din cauzacontinutului ridicat de acizi grasi si aportului caloric mare. Este recomandat consumul a numai 1-2 lingurite pe zi​
    • uleiul de cocos poate fi consumat si de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza, insa este indicat sa fie consumat cu moderatie, nu in mod excesiv. ​

    Search Results for: 113409, 113408, 113407

    Uleiul de cocos este considerat un supra-aliment si este foarte apreciat de tot mai multi consumatori. Se poate folosi atat pentru uz extern cat si pentru uz intern.​Este indicat pentru orice categorie de varsta: bebelusi, adulti si persoane in varsta.​Atunci cand alegi uleiul de cocostrebuie sa tii cont ca cel mai bun este cel presat la rece, nu hidrogenatdeoarece pastreaza proprietatile sale benefice. Cel mai indicat este uleiul de cocos presat la receambalat in recipiente de sticla.

    • Proprietati si beneficii uz intern:Protejeaza inima: avand un nivel ridicat de acid lauric, acesta ajuta la stimularea  producerii de colesterol HDL (colesterol „bun”) care reduce rescul aparitiei bolilorcardiace si protejeaza vasele de sange. ​
    • Creste imunitatea: contine ingrediente antimicrobiene, antibacteriene ai antivirale. ​
    • Ajuta aparatul digestiv: uleiul de cocos imbunatateste digestia si previne aparitia problemelor la stomac, ale aparatului digestiv si a  sindromul colonului iritabil. ​
    • Trateaza diverse infectii: acizii saturati din uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene care ajuta la tratarea diverselor boli cum ar fi indigestia, infectarea cu diversi paraziti, bacterii sau fungi (conform studiului Asociatiei „Gastroparesis and Dysmotilities Association”, Canada​)
    • Protejeaza ficatul de afectiuni si previne acumularea de grasimi in organism.​
    • Regleaza metabolismul: ajuta ca cresterea arderilor depozitelor de grasime si creste nivelul de energie​
    • Mentine densitatea sistemului osos: uleiul de cocos ajuta la absorbtia calciului in organism lucru care ajuta la intarirea sistemului osos. Este indicat si pentru copiii mici care sunt in crestere si au nevoie de dinti puternici dar si pentru persoane in varsta care cu timpul pierd din densitatea osoasa. Previne aparitia cariilor si osteoporoza.​
    • Protejeaza ficatul de afectiuni si previne acumularea de grasimi in organism.​
    • Regleaza metabolismul: ajuta ca cresterea arderilor depozitelor de grasime si creste nivelul de energie
    • Regleaza nivelul de zahar din sangeCalmeaza durerile de gat: avand proprietati antimicrobiene uleiul de cocos are rol de dezinfectant pentru gatul inflamat ​
    • Protejeaza creierul si creste capacitatea de concentrare: fie ca esti student, elev sau persoana in varsta, consumul de ulei de cocos sporeste concentrarea si previne aparitia bolii Alzheimer.
    • Regleaza glanda tiroida: acizii grasi din uleiul de cocos sustine functia tiroidiana care are rolul de a procesa vitaminele si mineralele, productia de hormoni si o buna dezvoltare la copii​
    • Alaptare: pentru mamicile care alapteaza este recomandat sa consume zilnic ulei de cocos, acesta ajutand la cresterea cantitatii de lapte dar si aportul nutritiv al laptelui.

    Proprietati si beneficii uz extern:​

    • Par sanatos: periodic, poti folosi o lingura de ulei de cocos ca o masca pentru par. ​
    • Tratarea acneei: ajuta la calmarea inflamatiei pielii acneice.​
    • Piele iritata: indiferent din ce motiv ai pielea iritata (dupa barbierit, stat la soare, epilat, etc) uleiul de cocoste va ajuta sa calmezi iritatia daca aplici putin si masezi usor. Este si un bun cicatrizant.​
    • Previne vergeturile: uleiul de cocos previne aparitia vergeturilor daca aplici putin pe piele in fiecare zi. ​
    • Buza crapate: putin ulei de cocos amastecat cu unt de sheea ajuta la repararea buzelor crapate​
    • Calcaie crapate: maseaza usor si apoi pune sosete. Uleiul de cocos are efect cicatrizant.
    • Boli ale pielii: uleiul combate diverse micoze ale pielii datorita proprietatilor antifungice
    • Eritemul fesier: putin ulei de cocos aplicat pe pielea curatata in prealabil va calma roseata, durerea si mancarimea.
    • Efect anti-imbatranire: poti avea o piele fina, luminoasa si mai frumoasa daca aplici pe piele ulei de cocos. Se poate utiliza atat pe fata cat si pe corp prin masaj usor. Datorita continutului bogat de antioxidanti, vitamina A si E, uleiul de cocos reduce efectele nocive ale radicalilor liberi care imbatranesc pielea. In plus, acidul ferulic ajuta la estomparea ridurilor fine, ofera luminozitate si prospetime tenului si contribuie la mentinerea sanatatii pielii pentru mai mult timp. Dupa plaja aplica putin ulei de cocos pentru a reduce si calma arsurile solare.
    • Fie ca il pui in cafea, in mancare sau il folosesti pe piele pentru tratamente cosmetice, de cocos aduce multe beneficii. Iata aici cateva sfaturi de utilizare:​
    • Dureri in gat: amestecati o lingura de ulei de cocos, putina apa calda si o lingurita de zeama de lamaie. Clatiti apoi gatul. ​
    • Diete: uleiul de cocos se poate folosi in dieta keto, dieta vegana sau paleo. O lingurita inainte de masa iti va da senzatie de satietate​
    • Alaptare: 3 linguri de ulei de cocos si cateva picaturi de vitamina D pe zi creste cantitatea de lapte si aportul nutritiv al acestuia.​
    • Gingii inflamate sau dupa interventia chirurgicala stomatologica: aplica putin ulei de cocos pe gingii prin masajusor. Datorita proprietatilor antiinflamatoare gingiile tale se vor vindeca mai repede.​
    • Par: aplica pe varfuri, impacheteaza intr-un prosop si tine masca pe par peste noapte. Parul isi va recapata stralucirea si varfurile nu se vor mai despica.​
    • Acnee: combina o lingurita de ulei de cocos cu cateva picaturi de TeaTree​
    • Celulita: amesteca o lingura de ulei de cocos cu ulei de grapefruit si maseazaenergic locurile afectate de celulita​

    Raportat la 100 g ulei de cocos, acesta prezinta un aport caloric de 863 kcal, dintre care:

    • 5.8 g acizi mononestaturati;
    • 86.5 acizi saturati;
    • 0.5 micrograme vitamina K;
    • 1.8 g acizi polinesaturati;
    • 0.04 mg fier;
    • 0.09 mg vitamina E.
    • Precautii:

      • uleiul de cocos trebuie consumat cu moderatie de catre  persoanele care sufera de boli cardiovasculare, de diabet zaharat sau de cele care sufera de obezitate, din cauza continutului ridicat de acizi grasi si aportului caloric mare. Este recomandat consumul a numai 1-2 lingurite pe zi
      • uleiul de cocos poate fi consumat si de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza, insa este indicat sa fie consumat cu moderatie, nu in mod excesiv

      ​ ​

ro_RORomână